Resmi Ücretsiz Green Card Başvurusu ve Çevrimiçi Takibi
Resmi Ücretsiz Green Card Başvurusu ve Çevrimiçi Takibi
Green Card başvuruları eskisi gibi bir sektör olmaktan her ne kadar çıksa da , İngilizcesi yeterli olmayan veya konuya yabancı kişileri aydınlatmak için böyle bir yazı hazırladım.
Özellikle kriz dönemlerinde ülkemizde furya haline green card başvuruları Amerikan büyükelçisini hayretler içerisinde bırakan bir sektör haline dönüşmüştü halbuki bu işlem tamamen ücretizdi.Ama çevrimiçi başvurunun olmaması ve insanların yabancı dil sıkıntısı yüzünden genelde herkes evrakları dil bilen eşe dosta havale ediyordu tam bu esnada her şeyi paraya çevirmeyi bilen yurdum girişimcileri kara murad gibi insanların imdadına yetiştiler, bu mezkur arkadaşlar bu işten iyi paralar kazandılar.
Green Card başvuruları genelde Ekim Ayı ilk haftasında başlar ve Kasım Ayının ilk haftasında sona erer, eskinden bu süre çok daha uzundu ama teknoloji ile birlikte herşey değişiyor.
Öncelikle başvurunun tek resmi adresi olan Diversity Visa sitesine girip başvuruların hala açık olup olmadığını , açık ise hangi yıla ait olduğunu ve eğer daha önce geçerli bir başvuru yapmış iseniz durumunuzu sorgulayabileceğiniz görebildiğimiz ana sayfa karşımıza çıkıyor.
Begin Entry yazan bağlantıya tıklayıp başvuru formuna ulaşıyoruz.Bundan sonrasını madde madde ve yazım sırasına göre yazacağım.Bu arada formun hiçbir yerinde İ,ğ,ş,Ö gibi harfleri kullanmadığınızdan emin olun.
1. Madde
Soyad , İlk İsim ve İkinci isim olacak şekilde yazılacak eğer bunlardan herhangi biri yok ise hemen altındaki kutucuk seçilmeli , gerçi bir insanın en azından ilk ismi nasıl olmaz hala anlamış değilim o ayrı bir konu
2.Madde
Doğum tarihi gün/ay/yıl şeklinde evet bende şaştım genelde dünyanın geri kalanı ay/gün/yıl şeklinde kullanır.
3.Madde
Cinsiyet , çok katı davranmışlar insan sosyal ağlara bakar biraz
4.Madde
Doğdunuz şehir , sadece şehrin adı yazılacak.
5.Madde
Doğduğunuz ülke, eğer listede yok ise 6. maddeye geçin.
6.Madde
Bu madde biraz ilginç çekilişlerde hep nerde doğduğunu soruluyor halbuki siz farklı bir uyruğa sahip olabilirsiniz.Eğer 5. maddede doğduğunuz ülke yok ise tabi olduğunuz ülkeyi seçme şansınız var böyle bir durum oluşmuş ise yes seçip , listeden ilgili ülkeyi bulacaksınz.Yok ben Türkiye'de doğdum , uyruğumda T.C. diyorsanız no seçip gönül rahatlığı ile geçebilirsiniz.
7.Madde
Fotoğraf kısmı baya ilginç 600 x 600 piksel boyutunda şekli burda belirtilen standartlara uygun olması gerekiyor.Aşağı yukarı biometrik fotoğraflar ile aynı sayılır fotoğraf orantılı, düz bir zemin , renkler ve ışık düzgün olmalı.
Gelgelelim fotoğrafın içindeki kişiye , dini inancından dolayı yüzü kapatmayan başlık veya örtüler haricinde gözlük de dahil herşey yasak , burda ilginç nokta ise dünyanın bir çok yerinde bulunabilen bilmem ne tarikatının üyesiyim diye Amerikan futbolu kaskı takılmış fotoğraf kullanırsanız havanızı alırsınız.Ayrıyaten yüzün doğallığını bozan çeşitli tribal diye tabir edilen dövmelerde elenme nedeni.
Fotoğraflar konusunda fazla kasmanıza gerek yok aslında sistem aşağıdaki arkadaşı dahi kabul etti.Sadece şekli kontrol yapılıyor yani dosya boyutu , pikseli vesaire aynı fotoğrafı iki defa göndermeme rağmen sistem bunu farkedip beni uyarmadı.Yazılımsal olarak daha çalışmaları lazım.
8.Madde
Posta adresiniz ilk satır genelde sizi bulamadıklarında postanın yönlendirileceği ikincil bir adres yazmak için olup ülkemizde pek yaygın bir şey değildir, zaten opsiyonel olduğu için boş bırakabilirsiniz.
Sonraki iki satır adres , şehir , ilçe , posta kodu ve ülke şeklinde olup bu adres sizin ile irtibat adresi olacağı için lütfen doğru bir şekilde giriniz.
9.Madde
Şuanda yaşadığınız ülke
10. Madde
Telefon numarası +90 yazmayı unutmayın
11.Madde
Gerçerli bir e-posta adresi girmelisiniz.
12.Madde
An itibariyle haiz olduğunuz eğitim seviyesi, Üniversite öğrencisi isenisz mecburen High School seçmek zorunda kalacaksınız.
13.Madde
Medeni durum sırasıyla, evlenmemiş , evli , boşanmış , dul ve kanunen ayrı
14.Madde
Çocuk Sayısı opsiyonel
Buraya kadar geldi iseniz işin büyük kısmı bitti demektir.
Continue butonuna tıklayarak devem ediyoruz.Eğer bir hata yapmamışsanız bilgilerinizi kontrol edip düzeltebileceğiniz bir sayfa ile karşılaşacaksınız.Eğer bir hata fark ederseniz GoBack Part1 yazan butona tıklayarak geri dönebilirsiniz.Girdiğiniz bilgileri daha sonra kontrol edebilmeniz açısından bu sayfanın bir çıktısını almanızda fayda var.Continue deyip devam ediyoruz.
Karşımıza bazı web sitelerinde gördüğümüz kontrol kodunu girip devam ediyoruz.
Ve karşımıza başvurumuzn kabul edildiğini gösteren bir sayfa çıkıyor .Bu sayfanında çıktısını mutlaka alın.Bu sayfada bulunan renkledirdiğim Confirmation Number'ı çekilişi takip etmek için kullanıcaksınız.
Takip ise bu adresten vakti gelince yapılıyor.
Önce buraya.
Sonra ordan da buraya.
Eğer olurda kazanırsanız Amerikan Büyükelçiliğine falan gitmek gerekiyor , onlarıda başka bir yazıda yazabilirim umarım.
Comments
Display comments as Linear | Threaded