Skip to content

Genius Navigator T835: Kablosuz Sunum Faresi

Genius Navigator T835: Kablosuz Sunum Faresi

 Devamlı sunum yapan kişiler birden fazla ekipman taşıma zorunluluğu ortadan kaldırdığı için elzem olan sunum fareleri ülkemizde pek de yaygın değil. Ülkemizde satışta bulunan nadir sunum farelerinde Genius Navigator  T835 kutusundaki heybetli görünüşüne rağmen dizüstü kullanıcılarının her yere götürebileceği ebatta bir sunum faresi

Ürün ülkemizde 90-120 TL arasında satılıyor.

Ürün özellik açısından oldukça zengin sunum, havada iken fareyi kullanabilme, görev atanabilir tuşları ve hızlı kaydırma ve lazer özelliklerine sahip. Ürün temelde fare ve sunum diye farenin üzerindeki mod tuşuyla gerçi yapılabilen iki mod sunuyor. Bu özelliklerin tamamını herhangi bir işletim sisteminde kullanabilmek için sürücülerin kurulması ise şart aksi halde sıradan bir fareden farkı kalmıyor.

 Tasarım
Ürünün yan kısımları terletmeyen mat malzemeden yapılmış bu , ürün üst kısımda ise parlak bir kaplama tercih edilmiş bu kaplama biraz daha kaliteli olabilirdi.

 

 Sunum Özelliği
 Ürünü herhangi bir sunum cihazı ile karşılaştırıldığında herhangi bir eksikliği yok hatta air mouse özelliği ile bir adım önde. Ön kısımda bulunan lazerin ışığın kuvveti ise gayet yeterli. Sunum modunda sunumu başlatma , bitirme ,ileri- geri alma ve siyah ekran özelliklerini sunulmuş.

 

 

 

Fare Özelliği   

 Kendi fiyat aralığındaki ürünlerden pek farklı bir performans sunmamasına rağmen ,  kaydırma tekerleği yerine konumlandırılan optik algılayıcı , tekerlek kullanımının sağladığı hakimiyete alışkın kullanıcılara sıkıntı yaşatabilir. Ayrıca  ürünün kablosuz özelliği etraftaki diğer cihazlardan etkilenmiyor.

Ürün sağ ,  sol ve kaydırma tuşu 3sn basılı tutulduğunda çözünürlük 800-1600 dpi arasında değişiyor ki özellikle düşük çözünürlüklü dizüstü ekranlarında sıkça gerekli olabiliyor. Çok ilginçtir ki bu özellik sadece kullanma kılavuzunda yazıyor firmanın kendi sitesinde dahi bu konuda bir bilgilendirme yok zaten kılavuzda firmanın sitesinde mevcut değil.

 Pil Ömrü 

Ürünün pil ömrü bekleneni karşılamaktan uzak , sunumlarınızda sıkça lazer kullanırsanız bu süre iyice kısalıyor.Bu ürünle beraber bir şarj cihazı alıp şarjlı pil kullanmak cidden gerekiyor.  

  

 

Artılar   

-Tasarım ve malzeme kalitesi
-Ayarlanabilir çözünürlük

 Eksiler
-Dokümantasyon zayıflığı
-Linux desteği olmaması
-Pil ömrü

Not:Ürünün vericisi arızası nedeniyle  iki defa değiştirildi , ilk değişimde aynı parti ürün verilmişti yeni verilen ürün farklı partiden sorun çıkarmamasını bekliyorum.Sorun nedeni ise vericinin çok narin olması.Benzer vericiler firmanın farklı ürünlerindede kullanılıyor.

Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options
Free Web Hosting