Skip to content

Code Composer Studio ile hex dosya oluşturma

                   Code Composer Studio(CCS) derleme sırasında sadece "dosya.out" şeklinde ikilik(binary) dosya üretiyor.ISIS/Proteus gibi simulatör programlarda ".hex"  veya ".elf" gibi uzantılı hex dosyaları kullanabiliyor.

                       CCS kullanıcıları ise sol kısımdaki  bölümden çalıştıkları projeye sağ tıklayıp "Build Properties..." seçeneğini seçip, "C/C++ Build" bölümündeki "Build Steps" sekmesine gelip, "Apply Predefined  Steps" açılır listesinden "Intel-Hex" seçeneğini seçip Apply (bu önemli) tıklayıp değişiklileri uygulayacak, daha sonra alttaki "OK" tuşu ile bu pencereyi kapatacağız.Projeyi Tekrar Derleme(Rebuild)/Debug işlemlerinden sonra Projenin Debug klasöründen .hex uzantılı dosya oluşacaktır.

 

                    Eğer projede mikrodenetleyici değişikliği yaptıysanız bu problem çıkartabiliyor ve yeni mikrodenetleyiciye uygun şekilde dosya oluşturulmayabiliyor.Bunun en kolay çözümü ise yeni bir proje oluşturmak.
                Aynı kodu IAR ve CCS ile derlediğim zaman ISIS simülasyonunda  IAR ile oluşturulan hex dosya gözle görülür şekilde daha hızlı çalışıyordu.Muhtemelen CCS derleyici ayarlarını biraz kurcalamak gerekecek.
                   İhtiyacı olanlar IAR Embedded Workbench için hex dosya oluşturmayı burda bulabilir.

Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

sinan on :

hocam ccs kullnıyorum ve bir proğram yazdım fakat hata olarak could not open source file diyor proğram yazımında bir hata yok acaba kurulumda mı bir hata yapıyorum.teşekkür ederim . iyi çalışmalar.

deathline on :

Oluşturmuş olduğun yeni projene sağ tıklayıp yeni bir klasör(folder) ve Kaynak Dosya (Source file , uzantısı c veya cpp olsun) dosya oluştur ondan sonra kodu derlemeye çalış , sen normalde kodları yazdım diyorsun ama derleyici direk bir dosya arayacağı için kaynak kodun olduğu yeri bulamıyor, sorun muhtemelen budur.

Diğer bi ihtimal ise projenin bulunduğu yere yönetici yetkisi ile erişmen gerekebilir.Windowsta sağ tıklayıp yönetici..., ubuntuda ise sudo şeklinde olabilir.

David Jackson on :

I am glad to read about such wonderful blog.

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options
Free Web Hosting